Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Occasionprijs neemt licht toe

De gemiddelde prijs van een tweedehands auto is in augustus 2024 uitgekomen op 22.958 euro. Dat is 200 euro hoger dan vorige maand, maar nog altijd 1500 euro lager dan een jaar geleden.

Waar de gemiddelde prijs voor benzine en hybride ten opzichte van vorige maand stabiliseren, is de prijs van elektrische occasions verder gedaald naar 32.002 euro. Dit blijkt uit cijfers van verkoopplatform AutoScout24.

EV en hybride

In de periode augustus 2023 tot en met augustus van dit jaar steeg de interesse in hybride occasions op AutoScout24. Zo steeg het aantal keer dat een hybride occasion op het platform is bekeken met 50 procent. Ook de interesse voor tweedehands elektrische auto’s steeg flink, met 32.6 procent

Dorianne Richelle, directeur van AutoScout24 in Nederland over deze groeiende interesse in tweedehands hybride of elektrische auto’s: “De aanschafprijzen liggen ondanks een daling dit jaar nog altijd een stuk hoger dan dat de meeste consumenten uit willen geven. Het is jammer dat de overheid hybride en elektrisch rijden nog maar beperkt ondersteunt, anders zou deze groeiende interesse omgezet worden in aanmerkelijk meer aankopen.”

Het bericht Occasionprijs neemt licht toe verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close