Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Continental voegt wiellagers toe aan assortiment

Op de onlangs gehouden Automechanika-vakbeurs onthulde Continental de jongste toevoeging aan het assortiment in de vorm van wiellager-, ophangings- en stuuronderdelen. Het zijn voor Continental geheel nieuwe productsegmenten, ontstaan door de vraag uit de markt.

Continental biedt aan retailers en werkplaatsen het volledige spectrum van wiellagertypes: van het klassieke kogellager tot een voorgemonteerde wielnaaflagereenheid met ABS-impulsringen en sensoren. Het assortiment omvat ook modellen voor elektrische voertuigen, waarvan het grotere gewicht en het veel hogere koppel vraagt om speciaal ontworpen wiellagers die in staat zijn om op betrouwbare wijze enorme axiale en radiale krachten op te vangen.

Elektrificatie

“Met het steeds meer geëlektrificeerde wagenpark van vandaag is het van vitaal belang dat monteurs en vooral chauffeurs meer dan ooit op deze cruciale componenten kunnen vertrouwen”, zegt Rolf Sudmann, hoofd Automotive Aftermarket in de sector van de ContiTech-groep. “Daarom hebben we besloten om deze productgroep aan ons assortiment toe te voegen – zodat werkplaatsen ook op dit gebied kunnen profiteren van de vertrouwde Continental-kwaliteit.”

De wiellagers zijn volgens OEM-normen vervaardigd en omvat op dit moment 163 verschillende modellen, waarmee werkplaatsen kunnen voldoen aan de reparatievereisten van 73 procent van het huidige wagenpark in Europa. Continental biedt vijf jaar garantie op de onderdelen.

In aanvulling op de wiellagers komt Continental nog in 2024 met nog meer hoogwaardige chassisonderdelen, zoals ophangingsdelen. In 2025 volgen ook componenten voor de besturing.

Het bericht Continental voegt wiellagers toe aan assortiment verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close