Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Clepa meldt groot banenverlies in toeleveringsindustrie

Sinds 2020 zijn er ongeveer 86.000 banen verloren gegaan bij Europese toeleveranciers aan de automobielindustrie. Ondanks voorspellingen van meer dan 100.000 nieuwe banen tegen 2025 bedraagt het nettoverlies in werkelijkheid bijna 56.000.

Dat blijkt uit onderzoek en een analyse van Clepa, de Europese koepelorganisatie van toeleverende bedrijven. Alleen al in de eerste zes maanden van 2024 werden nog eens 32.000 banen geschrapt, wat de ergste periode van de pandemie overtreft en benadrukt dat de grootste impact op de werkgelegenheid waarschijnlijk nog moet komen. Deze verliezen worden veroorzaakt door een dalende vraag, stijgende productiekosten en uitgestelde investeringen in nieuwe technologieën.

Leiderschap

Secretaris-generaal Benjamin Krieger van Clepa merkt op: “De laatste gegevens zijn een duidelijke wake-up call. De automobielindustrie, een hoeksteen van de Europese economie, staat voor een keerpunt. Om banen te behouden, de dubbele transitie te versnellen en ons wereldwijde concurrentievermogen te herwinnen, hebben we een herijking van de regelgeving nodig. Dit betekent dat we technologie-openheid in de CO2-normen moeten omarmen, eerlijke toegang tot in-vehicle data moeten garanderen en de economie en het concurrentievermogen van de EU in het algemeen moeten stimuleren. Zonder daadkrachtige actie loopt Europa het risico zijn leiderschap in de automobielsector te verliezen.”

Het bericht Clepa meldt groot banenverlies in toeleveringsindustrie verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close