Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Stellantis duwt september in het rood

In september werden in Europa 1.119.320 nieuwe auto’s geregistreerd, 40.000 minder dan in september 2023, een afname van 3 procent. Stellantis droeg met 25 procent minder registraties in belangrijke mate bij aan dit negatieve resultaat.

Dat blijkt uit de analyse van de registratiecijfers door Jato Dynamics. In 22 van de 28 Europese markten liet Stellantis negatieve cijfers noteren, vooral in Italië (-34 procent) en Frankrijk (-17 procent), de twee belangrijkste markten voor de autofabrikant. Het waren met name de merken Fiat (-43 procent), Citroën (-41 procent) en Opel/Vauxhall (-24 procent) waarvan de verkopen terugliepen.

Analist Felipe Munoz van Jato: “Stellantis kan deze resultaten zien als een signaal dat het tijd wordt om zijn aanbod te verversen en de batterij-elektrische auto’s uit zijn portfolio te herpositioneren teneinde deze neerwaartse trend te stoppen.”

BEV

Hoewel de vraag naar batterij-elektrische auto’s (BEV’s) in Europa zich in september heeft hersteld met een plus van 14 procent staat 2024 over de eerste negen maanden nog altijd op een min van 3 procent vergeleken bij dezelfde periode vorig jaar.

Felipe Munoz: “Het is moeilijk om te zeggen of de registratie van BEV’s langs dezelfde positieve lijn zullen verlopen, maar de toename in september is welkom nieuws, zeker gezien de twijfels van consumenten over de adoptie van elektrische auto’s.”

Het bericht Stellantis duwt september in het rood verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close